Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

«Νέα οδός» για Πολυτεχνικές Σχολές

Από τη σχολική χρονιά 2012-13 λειτουργεί για πρώτη φορά στο σχολείο μας Τμήμα του «Κύκλου Τεχνολογίας και Παραγωγής» της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης της Γ΄ Λυκείου, κύκλου που εξυπηρετεί κατά πρώτο λόγο τους μαθητές που επιθυμούν να σπουδάσουν στις Πολυτεχνικές Σχολές.
Τα τέσσερα μαθήματα της κατεύθυνσης που εξετάζονται πανελλαδικά στον κύκλο αυτόν είναι τα Μαθηματικά (κοινή ύλη με τη Θετική Κατεύθυνση και τον «Κύκλο Πληροφορικής και Υπηρεσιών» της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης), η Φυσική (ομοίως), η Χημεία-Βιοχημεία και η Ηλεκτρολογία.
Το 52ο Λύκειο είναι το μοναδικό σχολείο της περιοχής της Αθήνας στο οποίο λειτουργεί ο συγκεκριμένος κύκλος.
Θα πρέπει να τονίσουμε τη θετική συμβολή αρκετών εκπαιδευτικών του σχολείου μας, αλλά και του γονέα κυρίου Χρήστου Δέδε, για τη δημιουργία του Τμήματος αυτού, καθώς επίσης και του Προϊσταμένου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο οποίος κατανόησε και στήριξε το αίτημά μας.
Στόχος μας είναι η συνέχιση της λειτουργίας του κύκλου αυτού και τις επόμενες σχολικές χρονιές. Θέλουμε να ενθαρρύνουμε γονείς και μαθητές στην επιλογή του παραπάνω κύκλου, που είναι επ’ ωφελεία των παιδιών μας, καθώς, αφενός μεν ανακουφίζει πολλούς μαθητές και μαθήτριες από διλήμματα, αφετέρου τους δίνει μία παραπάνω επιλογή-διέξοδο.
Αυτό θα αποτελέσει ένα σημαντικό ευεργέτημα για τα παιδιά που έχουν ανάλογες στοχεύσεις, ενώ ταυτόχρονα θα λειτουργήσει ως πόλος έλξης για μαθητές και μαθήτριες υψηλών στόχων των όμορων σχολείων.

 
Αθήνα 8 Απριλίου 2013
Το Δ.Σ. του 52ου ΓΕΛ Αθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου